• Allt under ett tak

  En komplett ytbehandlare med över 100 års erfarenhet

   

   

   

   

   

Välkommen till Bomans Lackering!

Bomans grundades 1908 och har utvecklats från en enklare våtlackering till en komplett ytbehandling. Vårt utbud går från enklaste avfettning och lackering till de mest avancerade elektrolytiska ytbehandlingarna.

Hos oss finns samtliga processer under samma tak. Det ger lägre transportkostnader, ett snabbare flöde, mindre administration och en lägre miljöbelastning.


FÖRBEHANDLING


För att maximera pulver- och våtlackeringens fästförmåga på aluminium så passiveras eller kromateras godset. Detta förhindrar att godset korroderar under ytlacken. Passiveringskemin reagerar kemiskt med aluminiumytan och kapslar in godset i ett tunt ytskikt.


LACKERING


Vi utför lackering av en mängd olika material och typer av gods, från enstaka delar till stora serier, från enkla till mycket komplexa detaljer med mycket maskering. Vissa material och produkter passar bäst för våtlackering andra för pulverlackering.


YTBEHANDLING


Ytbehandling bör väljas utifrån de egenskaper som önskas. Är det ett skydd, är det en funktion eller är det ett utseende som önskas. De flesta vill ha allt i ett och det går så klart att ordna, men inte alltid till rimliga kostnader.

Miljömål


Bomans i särklass viktigaste miljömål, Giftfri miljö – även ett av Sveriges 16 nationella miljökvalitetsmål.

Att vi valde att arbeta med detta mål kändes helt naturligt , vår bransch är starkt förknippad med kemikalier och kemiska processer som  härstammar från en tid då miljöarbete inte uppfunnet. Vi arbetar aktiv med att förbättra vattenrening och utvärderar ständigt nya mer miljöanpassade processer.

95% av våra processer är i dag anpassade efter RoHS-direktivet, vilket bland annat innebär att de är fria från bly, kadmium, kvicksilver och 6-värda kromater  m.fl.

Senast från Instagram


 • ”Som en komplett ytbehandlingsleverantör är det viktigt att varje individ, varje avdelning och att varje steg process levererar rätt kvalité, i rätt tid till nästa steg och slutligen till kund.”

Vi arbetar aktiv med att förbättra vattenrening och utvärderar ständigt nya mer miljöanpassade processer.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.